EVEN VOORSTELLEN

Wat krijg je als je het geweld van Alice Cooper, de charmes van Crowded House, de vocals van the Beatles en Queen combineert? Dan krijg je goud, Puur goud! 

"Krap bie Kas" is een zo'n band die net even anders is dan de meeste bands. Niet alleen het repertoire die alle kanten uitgaat maar ook het gebruik van 2 akoestische gitaren (nee, we gebruiken geen scheurende elektrische gitaren) zorgen voor een bijzondere sound en de muziek is daar helemaal op aangepast.

En daarmee verzorgen wij een swingend- en afwisselend programma met voor elk wat wils.

 

Anjo Boone, samen met Peter de man van het eerste uur. Gaat volledig op in zijn gitaarspel en zang. Bedreven in het tokkelen en harmonieuze akkoorden. Zijn studie "klassiek gitaar" weet hij voortreffelijk toe te passen in de band. Zijn falset en kopstem zijn essentieel in de 4 stemmige zang.

 

Peter Veltman, samen met Anjo de motor van de band. Volledig op elkaar ingespeeld. Al sinds zijn 12de is hij onafscheidelijk van zijn gitaar. Daarnaast pakt hij net zo makkelijk de mondharmonica. Peter, muzikant en entertainer pur sang.

 

Karel Kerssies, bassist in hart en nieren. Speelt altijd op de achtergrond maar zijn sound staat duidelijk vooraan. En terecht, zijn 5 snarige bas is de dragende kracht van "Krap bie Kas", een volle, ronde sound. Karel is autodidact en voelt vlekkeloos de muziek aan en raakt daarbij altijd de juiste snaar.

 

Jaap Baart, sinds 2 jaar als toetsenist en de 4de stem van "Krap bie Kas" en voelde zich hier direct thuis. De aanvulling van toetsen heeft een enorme invloed op het repertoire en veelzijdigheid van de band. Zijn voorkeur ligt tussen klassiek- en  symfonische rock wat in deze band helemaal tot zijn recht komt. 

 

Richard Daniluk, Zanger, drummer, percussionist en entertainer. Naast "Krap bie Kas" zien we hem ook terug in een Big-Band en een Hard-Rock band. Met zijn veelzijdigheid vervult hij de meest opvallende rol. 

 

David en Gerrit, geluid freaks eerste klas, sound controllers, decibel beheerders, steeds maar weer op zoek naar "nog beter - nog mooier"..  Zonder hen geen "Krap bie Kas".

 

Judith Spaltman, tekst-editor, controle freak en muziek liefhebber. Dank voor alle genomen moeite.